• <multilanguagemanager_en>
  • <multilanguagemanager_fr>

Pro Ads:Prvi zrakoplov Dash Q400 u floti Croatia Airlinesa

Profesionalnost


Promote
your business,
products, services


Communiqués

Valorisez
vos affaires,
produits et services

Sletio prvi od četiri nova zrakoplova Croatia Airlinesa

ZAGREB - U splitsku zračnu luku danas je sletio prvi od četiri zrakoplova Dash 8-Q400 kanadskog proizvođača Bombardier Aerospace, kojima će nacionalna zrakoplovna kompanija Croatia Airlines zamijeniti svoju flotu kratkog doleta, izvijestili su iz Croatia Airlinesa.


Prvi Dash 8-Q400 kasno poslijepodne sletjet će i u zagrebačku zračnu luku, a riječ je o jednom od najsuvremenijih turboprop zrakoplova putničke konfiguracije 76 sjedala.


Zrakoplov je Croatia Airlinesu isporučen iz Toronta slijedom ugovora o operativnom najmu četiri zrakoplova (uz opciju dodatna dva), potpisanog 31. svibnja prošle godine s tvrtkom Bombardier Aerospaceom.


Isporuka drugog novog zrakoplova Dash 8-Q400 očekuje se u drugoj polovici lipnja ove godine, dok je isporuka trećeg i četvrtog planirana za proljeće iduće godine.


Istodobno će iz flote Croatia Airlinesa izlaziti zrakoplovi ATR42, navode iz Croatia Airlinesa.


U povodu današnjeg slijetanja prvog zrakoplova Dash u hrvatske zračne luke, glavni direktor Croatia Airlinesa Ivan Mišetić kazao je da uključenjem tih novih zrakoplova u flotu žele dodatno pridonijeti razvoju hrvatskog turizma, ali i putničkog prometa zrakoplovom općenito.


Dodao je da time počinje i novo poglavlje u razvoju Croatia Airlinesa, jer očekuju da će im novi zrakoplovi omogućiti učvršćenje pozicije regionalnog lidera u jugoistočnoj Europi, što je i među razvojnim ciljevima tvrtke do 2012.


Uključenje prvog zrakoplova Dash 8-Q400 u redoviti promet Croatia Airlinesa očekuje se 23. svibnja na letu iz Zagreba u Bruxelles.


Nabava zrakoplova Dash 8-Q400, koji, kako navode, po letačkim obilježjima, tehnološkim dostignućima i ekonomičnosti ulazi u svjetski vrh zrakoplovne industrije, omogućit će hrvatskom nacionalnom avioprijevozniku povoljniju strukturu flote te veću učinkovitost u upravljanju prihodima.


U ugovor o najmu uključeno je i školovanje pilota te kabinskoga i tehničkog osoblja Croatia Airlinesa, a otvara se i mogućnost da Croatia Airlines u okviru svojih tehničkih sektora pruži uslugu održavanja ovog tipa zrakoplova i za ostale aviokompanije.


Trenutno je u floti Croatia Airlinesa 11 zrakoplova - četiri Airbusa A319, četiri Airbusa A320, dva zrakoplova ATR42 i novi Dash 8-Q400.

HinaPogledi

Terra

Obračajući se agenciji Lingua Veritas, oslanjate se na zagarantiranu kvalitetu, potvrđenu od brojnih klijenata koji nam daju svoje povjerenje od 2001.

>>> Reference