• <multilanguagemanager_en>

Gazette:News:Europa:U lipnju natječaj za 70 hrvatskih prevoditelja u EU institucijama

Zatražite besplatnu procjenu!

La Gazette
2012.05.21

U lipnju natječaj za 70 hrvatskih prevoditelja u EU institucijama

Institucije EU-a zaposlit će 70 hrvatskih prevoditelja kako bi se pripremile za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji 1. srpnja 2013., najavili su na današnjoj konferenciji za medije Annika Wallén, šefica Odjela Opće uprave za pismeno prevođenje i Anders Bock zadužen za ured za pisani prijevod Europske komisije u Hrvatskoj koji će kasnije ove godine biti uspostavljen u Zagrebu.

Walén i Bock su najavili i otvaranje natječaja Europskog ureda za odabir osoblja (European Personnel Selection Office - EPSO) za zapošljavanje hrvatskih prevoditelja a koji će biti otvoren od 21. lipnja 2012. do 24. srpnja 2012. Informacije o natječaju bit će objavljene na internetskoj stranici www.eu-careers.eu. Kandidati moraju imati fakultetsku diplomu iz bilo kojeg područja, izvrsno vladati hrvatskim jezikom, vrlo dobro poznavati engleski, njemački ili francuski te još jedan službeni jezik. Prva faza testiranja uključuje polaganje testova na računalu koji će se održati u ispitnim centrima EPSO-a diljem Europe, uključujući i Hrvatsku. Kandidati koji postignu najbolje rezultate bit će pozvani u Bruxelles na daljnje testiranje kojim će se podrobno provjeriti njihove prevoditeljske i ostale vještine. Oni koji budu zaposleni radit će kao stalni službenici EU-a u Bruxellesu ili Luksemburgu.

Opća uprava za pismeno prevođenje Europske komisije jedna je od najvećih prevoditeljskih službi u svijetu. Ima oko 2500 zaposlenika koji rade u Bruxellesu i Luksemburgu kao i njenim uredima u većini europskih prijestolnica. U Upravi se prevode nacrti zakonodavnih akata i drugi politički dokumenti koji su Komisiji potrebni u njenu radu. U 2011. godini u Općoj upravi za pismeno prevođenje prevedeno je ukupno 2,11 milijuna stranica, naglasila je Wallén.

Dodatne informacije:


Pogledi

Terra

Prevoditelji, tumači, profesionalni vodiči Lingua Veritas su odabrani samostalni djelatnici, zahvaljujući iznimnoj kvaliteti njihove usluge.

>>> Usluge